Ben je enthousiast en durf je initiatief te nemen? Heb je passie voor taal en het maken van bladen? Ben je sociaal vaardig, wil je samen met je collega’s het verschil maken op de afdeling Marketing & Communicatie, kun je snel schakelen als het moet en ben je gedreven in alles wat je doet? Dan maken wij graag kennis met je!

Wij zijn opzoek naar een

Hoofd- en Eindredacteur voor 28/32 uur
zowel on- als offline

Als Hoofdredacteur ben je verantwoordelijk voor het tijdschrift dat geschreven wordt door en voor vrouwen met een christelijke levensvisie.

Jij bepaalt – in overleg met de redactie – de inhoud van het magazine, stippelt de koers uit en ontwikkelt langetermijnplannen die goed aansluiten bij de doelgroep. Je stuurt de redactie aan en motiveert en inspireert de redacteuren door het aandragen van suggesties  en feedback op hun redactionele werk. Zelf lever je ook een redactionele bijdrage, bijvoorbeeld door het schrijven van artikelen en het verwerken van input van leden tot nieuwsberichten. Jij vertegenwoordigt het tijdschrift waarvoor je werkt naar buiten toe en ziet er op toe dat de redactie alle juridische en ethische regels in acht neemt. Als hoofdredacteur vervul je een brugfunctie tussen de redactie en het bestuur van de vereniging en ben je het aanspreekpunt (ook voor externe partijen zoals vormgever en drukker). Aansluitend beheer je samen met het secretariaat de website en social media. Daarnaast denk je mee over de communicatiekoers en de samenhang tussen alle communicatiemiddelen.

Als Eindredacteur ben je verantwoordelijk voor een drietal magazines van klanten en zul je met diverse doelgroepen te maken krijgen. 

Je werkt nauw samen met de hoofdredacteur (een vrijwilliger van de vereniging). Jij redigeert alle artikelen; verbetert alle taal-, stijl- en spelfouten en checkt bij twijfel of informatie juist en volledig is. Je fungeert als eindstation in het productieproces en zorgt voor afstemming met externe partijen als vormgevers en drukkers. Als eindredacteur controleer je niet alleen, maar denk je tijdens redactievergaderingen ook mee over de koers en inhoud van het magazine.

Je pakt aanvullende acties op die met communicatie te maken hebben, stuurt redacteuren aan, zet eventuele opdrachten uit en begeleidt redacteuren bij de uitvoering ervan. Je bent ook in staat zelf een artikel te schrijven.

Tevens ben je verantwoordelijk voor het halfjaarlijkse bedrijfsmagazine van MOS, de digitale MOS-nieuwsbrief en de door medewerkers van MOS vakinhoudelijk geschreven artikelen. Daarnaast zorg je samen met je communicatiecollega’s voor een actuele MOS-website en het beheer van de social mediakanalen van MOS. Ook zijn er nog diverse incidentele projecten van verenigingen die voorbij kunnen komen: het schrijven van een persbericht (eventueel inclusief bijbehorende social media posts), eindredactie van flyers,  brochures, jaarverslagen enzovoorts.

Ter ondersteuning van alle (tijdschrift)activiteiten is een traffic medewerkster aanwezig en een media-acquisiteur die de advertentieverkoop van alle bladen voor zijn rekening neemt. Met hen werk je nauw samen.

Vaardigheden
Als Hoofd- en Eindredacteur is je beheersing van de Nederlandse taal uitstekend, denk je creatief mee, ben je innovatief en ontwikkel je ideeën om het tijdschrift nog beter te laten aansluiten op de doelgroep en meer te laten onderscheiden van bijvoorbeeld concurrerende tijdschriften. Je kunt leiding geven aan redacteuren door te motiveren en inspireren, je bent stressbestendig, kunt snel schakelen en goed samenwerken/communiceren met mensen met verschillende achtergronden. Aangezien je met allerlei onderwerpen in aanraking komt, moet je het leuk vinden om je in de meest uiteenlopende zaken te verdiepen. Niet alleen om een redactionele bijdrage of eigen artikel te kunnen maken, maar ook om die van je collega-redacteuren van inhoudelijk commentaar te voorzien en de redacties te kunnen adviseren.

Functie-eisen
Opleiding en ervaring:

  • relevante opleiding op HBO niveau;
  • minimaal 3 jaar relevante redactionele  werkervaring in een soortgelijke functie. Ervaring waaruit blijkt dat je zelfstandig en professioneel kunt  werken binnen het domein Marketing & Communicatie.

De juiste kandidaat voldoet aan de volgende eigenschappen:
Je bent klantvriendelijk, hebt een flexibele werkhouding en gevoel voor relaties, bent een teamplayer, sociaal, communicatief, collegiaal en initiatiefrijk. Je weet je aan te passen naar de werksfeer (informeel waar het kan, formeel waar het moet). Het is een pré als je affiniteit hebt hoe een vereniging in elkaar steekt.

Je staat open voor het volgen van cursussen, opleidingen of bijeenkomsten die voor een goede uitvoering van je rol/functie noodzakelijk is. Een rijbewijs (B) is erg handig, omdat je wel eens zelfstandig met de auto op pad gaat als redacteur. 

Wie zijn wij?
MOS bv is een full service-organisatie gespecialiseerd in management, secretariaatsvoering, communicatie, financiële administratie en advies voor beroeps- en brancheverenigingen. Met meer dan 25 jaar ervaring in de verenigingsbranche is MOS bv uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers in Nederland, ook internationaal.

Bij MOS bv, met kantoor in Nijkerk, werken 45 professionals, verenigingsmanagers, communicatiespecialisten en financieel- en administratief medewerkers die dagelijks klaarstaan voor onze ruim 30 klanten.

Meer informatie
MOS bv heeft de werving- en selectieprocedure uitbesteed aan MOS Select bv. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Goos Terschegget: 033 247 34 34. Wij ontvangen jouw CV -met een korte motivatie- graag per e-mail. Je kan jouw reactie mailen naar: info@mosselect.nl

Wij maken gebruik van cookies, gaat u hiermee akkoord? Meer informatie