Terugblikken en vooruitkijken

Terugblikken en vooruitkijken

Terugblikken

De tweede helft van 2017 ging razendsnel voorbij! We verwelkomden nieuwe klanten en organiseerden geslaagde verenigingscongressen en succesvolle marketing- & communicatieacties.

Zo signaleerden wij de #metoo hype als mogelijkheid voor de Landelijke Vereniging Vertrouwenspersonen om via de pers in te spelen op de discussie rondom ongewenste omgangsvormen en seksuele intimidatie.  De media aandacht die de LVV daardoor kreeg, was overweldigend. Hoe ga je als vereniging om met zo’n enorme golf aan publiciteit en wat is de impact ervan op de vereniging en haar (vrijwillige!) bestuur? In het Sec!magazine dat eind december verscheen, laten we bestuurder Inge te Brake graag aan het woord om die vragen te beantwoorden.
Want het vraagt best veel van een vrijwilliger om zijn of haar werkzaamheden uit te oefenen naast een baan of zelfstandig beroep. Verenigingen kunnen echter niet zonder. Gelukkig doet een groot aantal Nederlanders nog steeds vrijwilligerswerk, zo kwam naar voren uit recent onderzoek van het CBS.

Vooruitkijken

Met de jaarwisseling net achter de rug verheugen we ons op de komende verenigingsevenementen. Te beginnen met de Horecava, die van 8 tot 11 januari plaatsvindt. Een mooie gelegenheid om, onder andere, de nieuwe leden van het Gastronomisch Gilde te ontmoeten, die geworven zijn via een originele en pakkende social media campagne.

Verder zijn we druk bezig met de voorbereidende werkzaamheden die de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), eind mei, van ons vraagt. In de eerder genoemde wintereditie van Sec!magazine gaan we globaal in op deze nieuwe privacywetgeving en leest u wat wij doen om de gegevens van uw vereniging op de juiste manier te beschermen.

Er staat dus het nodige op de planning in 2018. We hebben er zin in!


< Terug naar Nieuwsoverzicht
Wij maken gebruik van cookies, gaat u hiermee akkoord? Meer informatie