MOS feliciteert Restaurant De Loohoeve met HANOS Gouden Koksmuts 2018

MOS feliciteert Restaurant De Loohoeve met HANOS Gouden Koksmuts 2018

AMSTERDAM, 8 januari 2018 – Het team van restaurant De Loohoeve, Schoonloo met Jeroen Brouwer, Marleen Brouwer en Jorgo Tzanos, is dit jaar de trotse winnaar van de HANOS Gouden Koksmuts! Deze felbegeerde prijs voor keukenbrigades van restaurants met een SVH Meesterkok en/of één of meerdere Michelinsterren werd eerder vanmiddag uitgereikt tijdens de Horecava, de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice industrie, die deze week plaatsvindt in de RAI Amsterdam. 

“Wij zijn hierheen gekomen omdat we het leuk vinden om aan deze wedstrijd mee te doen. Maar dat we de HANOS Gouden Koksmuts zouden winnen hadden we niet verwacht. Dit is echt bizar!” aldus het team van Restaurant De Loohoeve.

NK HANOS Gouden Koksmuts 2018: duurzaamheid als rode draad
Voor de deelnemers aan het NK HANOS Gouden Koksmuts is dit dé ultieme kans om de vaardigheden van het team op het gebied van samenwerking, productkennis, techniek en creativiteit te laten zien. Tijdens de bloedstollende wedstrijd bereidden acht teams, elk bestaande uit twee koks en de chef-kok van het betreffende restaurant, een amuse en een viergangendiner. De gerechten moesten bereid worden op basis van verplichte ingrediënten uit een ter plekke geopende ‘blackbox’, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor HANOS. Dit jaar vormde het thema ‘duurzaamheid’ de rode draad in de wedstrijd.
De culinaire creaties werden beoordeeld door een vierkoppige jury bestaande uit Cees Helder, voormalig chef-kok en eigenaar restaurant Parkheuvel, Frank Fol, president van de Belgische Meesterkoks, Felix Wilbrink, culinair journalist De Telegraaf, en Waldrik Kremer, jury secretaris.

“Met twee fantastische gerechten heeft dit team afstand genomen van de andere teams. Het op laag temperatuur gegaarde forelgerecht en de 5 bereidingen van knolselderij gaf dit team een voorsprong. Doordat het team ook goed bleef presteren, behield ze de voorsprong en is daardoor de winnaar.” 

Organisatie
Het NK HANOS Gouden Koksmuts vond dit jaar voor de 58ste keer plaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, in samenwerking met HANOS Internationale Horeca Groothandel en de Horecava/RAI Amsterdam. Het Gastronomisch Gilde is dé vakvereniging voor professionals in food en hospitality en telt zo’n 3.000 leden.

Het Gastronomisch Gilde wordt in haar dagelijkse activiteiten ondersteund door MOS bv en voor de organisatie van de Horecava door MOS Events.


< Terug naar Nieuwsoverzicht
Wij maken gebruik van cookies, gaat u hiermee akkoord? Meer informatie