Sec!Magazine, zomer 2018, over de toekomst

Sec!Magazine, zomer 2018, over de toekomst

De wereld verandert iedere dag. De toekomst is morgen! Bij de samenstelling van deze uitgave bleek dat verenigingen en wij ons dit nadrukkelijk beseffen. En er naar handelen.

Zo werken de Noloc en het CMI samen toe naar één krachtig keurmerk voor hun beroepsgroep. Een samenwerking die in 2020 resulteert in het opgaan van het CMI in de Noloc. Ester Leibbrand, voorzitter van de Noloc, licht de uitdagingen die dat met zich meebrengt toe in een interview.

De KNVI organiseert medio december Smart Humanity. Een uniek 24-uurs evenement in het teken van de veranderende rol en plaats van de mensheid door alle digitale technologie die de wereld nu en in de toekomst in sneltreinvaart verandert.

Ook verenigingsland is aan verandering onderhevig. Niet qua doel van een vereniging, wel hoe je (toekomstige) leden blijvend kunt boeien en binden. We verdiepen ons daar continu in, omdat we onze klanten, ook in de toekomst, de juiste dienstverlening willen (blijven) bieden. Raimond Fifis, directeur bij MOS, vertelt er meer over. We kijken bijvoorbeeld naar wat jonge potentiële verenigingsleden interesseert en via welke kanalen zij met elkaar in verbinding willen zijn. Uit het artikel over de actieve Young Professionals binnen verenigingen blijkt dat hoewel nieuwe middelen worden ingezet, zoals een online platform, persoonlijke ontmoeting nog altijd een belangrijke overweging is om lid te worden van een vereniging.

Tot slot overpeinst ook Edith Terschegget, directeur MOS bv, de toekomst. Over het doortrekken van de diversiteit in de wereld naar de vereniging van nu, artificial intelligence en hoe in te springen op en om te gaan met de verdergaande digitalisering. Want naast gemak, brengt internet ook veel gevaren met zich mee. Zo bleek maar weer tijdens de presentatie van ethisch hacker Wouter Slotboom tijdens onze Synergiebijeenkomst op 21 juni jongstleden.

Heeft u ons relatiemagazine onverhoopt niet ontvangen? Laat het ons weten. Wij sturen u graag een exemplaar toe.


< Terug naar Nieuwsoverzicht
Wij maken gebruik van cookies, gaat u hiermee akkoord? Meer informatie