LinkedIn voegt vrijwilligerswerk toe aan online profielen

2 maart 2015
LinkedIn voegt vrijwilligerswerk toe aan online profielen

LinkedIn heeft de optie toegevoegd om vrijwilligerswerk te vermelden in je profiel. Deze optie is vanzelf- sprekend bijzonder interessant voor zowel verenigingen als hun leden.

Verenigingen hebben zo de kans om meer online zichtbaarheid te creëren op de profelen van leden die zich actief inzetten voor de vereniging, terwijl de leden zelf hun digitale CV op deze manier mooi kunnen aan- vullen met relevante en interessante werkervaring. Daarnaast is het ook mogelijk om mogelijkheden in vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen.

Het toevoegen van ervaring in vrijwilligerswerk is zeer eenvoudig. Op de profielpagina van iedereen die ingeschreven is bij LinkedIn staan op het moment van schrijven twee zeer grote opvallende knoppen, direct onder de persoonsomschrijving en boven de werkervaring. Wordt hier vervolgens op geklikt dan springt een formulier in beeld waarin de organisatie, rol, vorm van vrijwilligers- werk, datum en beschrijving kunnen worden ingevuld. In de standaard indeling van het profiel staat vrijwilligerswerk bijna onderaan, vlak boven de gevolgde bedrijven, maar het veld is ook elders te plaatsen door gebruik te maken van de mogelijkheid om profielonderdelen te slepen. Op deze manier kan een meer prominente plek worden gekozen. Al met al een nuttige toevoeging, die verenigingen actief bij hun leden onder de aandacht zouden kunnen brengen. Wie weet zien de leden wel dusdanig toegevoegde waarde, dat zij meer bereid zijn tot vrijwilligers werk dan voorheen. Een potentiële win-win-situatie die te mooi is om te laten schieten.

 

Mike Koopmans


< Terug naar Publicatieoverzicht Download publicatie
Wij maken gebruik van cookies, gaat u hiermee akkoord? Meer informatie