MOS groeit en klanten profiteren

4 juli 2016
MOS groeit en klanten profiteren

U kunt altijd bij ons terecht

In het 25-jarig bestaan van MOS is een enorme schat aan ervaring en kennis opgedaan als het gaat om alle aspecten die komen kijken bij het managen van verenigingen. Op het gebied van beleidsvorming, administratie, financiën, evenementen, marketing en communicatie etc.; bij ons vindt u de specialisten die u kunnen helpen met uw vraag. Het is goed voor u om te weten dat u altijd bij ons terecht kunt.

En dat is niet onopgemerkt gebleven. Steeds meer verenigingen vinden hun weg naar de expertise van MOS. Zo hebben zich in de afgelopen periode verschillende verenigingen van divers pluimage bij ons aangesloten met een grote achterban en een druk jaarprogramma. We kijken met veel plezier naar wat er allemaal wordt georganiseerd door de leden, de bijeenkomsten, en hoe groepen mensen zich organiseren om hun beste beentje voor te zetten voor hùn club. En we ondersteunen graag waar mogelijk, en zien dat we de ervaring die we hebben opgedaan bij verschillende opdrachtgevers, kunnen inzetten voor de nieuwe verenigingen die zich bij ons hebben aangesloten.

Duurzaam blijven bestaan

Om te kunnen blijven voortbestaan, moeten schaalvoordelen worden behaald. De trend over het algemeen is, dat steeds minder mensen lid worden van een vereniging, wat als voordeel heeft dat de echte voortrekkers zich omringd zien door gemotiveerde mede-leden. Partijen in Nederland werken graag samen met ons, omdat wij overal aanwezig zijn en vertrouwen wekken. Of het nu gaat om een duidelijke financiële rapportage, het vinden van de perfecte locatie voor uw evenement, naadloos aansluitende communicatie op uw activiteiten, of de ontwikkeling van een nieuwe website, toeleveranciers weten wat ze aan ons hebben en gaan graag met ons in zee.

Welkom aan onze nieuwe verenigingen

Een vereniging waar we onlangs met veel enthousiasme voor aan de slag zijn gegaan is het Gastronomisch Gilde. Het Gastronomisch Gilde kent een actieve achterban van leden die allemaal werkzaam zijn in de culinaire wereld of beroepshalve daarmee te maken hebben. Recent heeft ook Passage zich aangesloten bij ons, een vereniging van en voor vrouwen met een Christelijke levensvisie. Op basis van de Bijbel, zetten zij zich actief in voor de leefomgeving en bespreken ze maatschappelijke ontwikkelingen en (inter)nationale vraagstukken. Het is interessant om een vereniging als Passage, die zich richt op leden die wonen en werken op het platteland of in stedelijke gebieden, verspreid over heel Nederland, te zien naast bijvoorbeeld KNVI. KNVI is een grote vereniging van Informatieprofessionals, die is ontstaan vanuit de bibliotheekwereld. De KNVI is voornemens om zich aan te sluiten bij een andere vereniging waar we sinds jaar en dag met veel plezier voor werken, namelijk de Ngi-NGN. Weer iets heel anders is het KBC. Het KBC zet zich in voor gespecialiseerde bierbrouwerijen, waarbij ambacht en bijvoorbeeld smaakbeleving voorop staan. Last but not least het Gastvrijheidsgilde, een vereniging die zich inzet om Nederlandse organisaties in alle branches te inspireren en hen te helpen hun gastvrijheid te verbeteren. Gastvrijheid loont in iedere organisatie is hun devies.

Al deze nieuwe verenigingen zijn duidelijk verschillend, met ieder een andere achtergrond. Toch is er veel dat hen bindt. Ze gaan allen uit van een gemeenschappelijke visie, die leden samenbindt op basis van een belangrijke gedeelde interesse. Stevig midden in verenigingsland staan betekent voor hen dat leden elkaar ontmoeten, kennis delen en duiden en werken aan hun netwerk. Daarbij wordt ofwel een professionele, danwel persoonlijke ontwikkeling nagestreefd.

De lange termijn dankzij zichtbaarheid en groei

Duurzaam kunnen opereren betekent ook dat de lange termijn in de gaten gehouden wordt. Met een lange termijn kunnen verenigingen hun visie ontwikkelen, activiteiten uitzetten en een basis opbouwen. De duurzaamheid wordt mede bereikt door te blijven groeien, om de financiën gezond te houden, en meer mensen te voorzien van hun diensten. Slim samenwerken is daarbij het devies, samen met ons.

Een speler van betekenis zijn in verenigingsland levert alleen maar voordelen op. Ervaringen kunnen worden toegepast bij nieuwe opdrachtgevers en dankzij efficiëntie en niet steeds het wiel opnieuw uitvinden, kunnen zaken slagvaardig worden opgepakt. Krachten worden gebundeld en de uitstraling naar buiten en externe partijen wordt duidelijker zichtbaar.

Schroom niet om contact met ons op te nemen als u een vraag heeft over de nieuwste ontwikkelingen in verenigingsland. Ziet u verenigingen die baat hebben bij onze expertise? Laat het ons weten, want een kop koffie drinken kan altijd.

 

Alexander Tempel


< Terug naar Publicatieoverzicht Download publicatie
Wij maken gebruik van cookies, gaat u hiermee akkoord? Meer informatie