Op 1 december 2021 bestond MOS 30 jaar! Dat betekent dat wij al meer dan 30 jaar diverse netwerkorganisaties faciliteren en ontzorgen. Het is een mijlpaal waar we samen met de directie: Edith Terschegget en Raimond Fifis, enorm trots op zijn.
Samen de toekomst tegemoet
Never change a winning team! Daarom blijven we vooral doen wat ons in 30 jaar zo sterk heeft gemaakt:
Netwerkorganisaties en hun leden handvatten aanreiken om ze op diverse bedrijfsvoeringsvlakken optimaal te kunnen ondersteunen.
Vragen die niet direct te beantwoorden zijn, maar waar we ons wel op willen richten. Wij zien dat als een uitdaging. We hebben al een start gemaakt door een futureproof dienstverlening die wordt onderbouwd door verdere digitalisering en data gedreven, maar dit vraagt inzet en doorontwikkeling.
Masterclasses
1. 'Succesvol veranderingen realiseren'
In vier etappes een kettingreactie veroorzaken die succes en impact heeft op verandertrajecten. Daarover spraken Cris Zomerdijk (organisatieadviseur en veranderkundige bij Holland Consulting Group) en bestuurders Julia Gerlach (Voorzitter NMv) en Jeroen Bregman (Bestuurslid Noloc) tijdens de MOS-Talkshow op 30 november jl.
In een energiek gesprek deelden zij hun ervaringen, concrete inzichten en praktische tips om eenvoudig en met positieve energie verandering binnen een vereniging op gang te brengen en te houden.
Wilt u weten hoe u met succes een verandering kunt realiseren binnen uw vereniging of organisatie? Laat u inspireren door de kennis en ervaringen van de gasten in de talkshow 'Succesvol veranderingen realiseren'
Deze MOS Talkshow is hier terug te kijken
2. 'Wat kan het gebruik van data voor uw vereniging betekenen?'
Data is alles behalve saai. Data is interessant en zeer relevant. Helemaal wanneer data ingezet wordt als vast onderdeel van verenigingsvisie en missie.
Hoe verenigingen data kunnen gebruiken en wat het oplevert nu en in de toekomst, daarover spraken Joost Fromberg (ODIV), Bert van Swam (NVvA), Marco Dumont (KNVI) en Dennis Koster (MOS).
Talkshow van 30 september terugkijken?
Dat kan! Deze digitale talkshow of bepaalde fragmenten nog een keer terugkijken kan hier.
Blijf nieuwsgierig
Kern van dit verhaal, vergaar data en bedenk wat je ermee wilt gaan doen. “De visie van de vereniging biedt een fijne kapstok en tegelijk ook een soort hakbijl voor de dingen die je niet moet gaan doen, wat niet bij je past. Maar blijf wel nieuwsgierig wat je er wél mee kunt doen, als het eigenlijk niet past”, aldus Joost Fromberg.
3. 'De onschatbare waarde van een goed verhaal'
Op 30 juni jl. spraken collega-bestuurders en experts over ‘de kracht van een goed verhaal’ tijdens de digitale MOS-talkshow. We beloofden een inspirerende sessie, en wat ons betreft hebben we die beloft ingelost!
Cor Hospes introduceerde ons in de wereld van goede en verbindende verhalen en ook tafelgasten Ester Leibbrand (NOLOC), Mascha de Wildt (NVP) en Johannes Hoefnagel (MOS) deelden verhalen vanuit hun eigen ervaring.
Make love no content!
De kern van het verhaal: storytelling zorgt voor binding, richting, inspiratie en betrokkenheid en daarmee draagt het bij aan een cultuur die uw doelgroep aanspreekt. Wanneer gedeelde passie zichtbaar en voelbaar is, ontstaat verbinding. Ofwel: “Make love no content”, aldus Cor Hospes.
Talkshow 30 juni terugkijken?
Dat kan! De digitale talkshow of bepaalde fragmenten nog een keer terugkijken kan hier.
4. 'Hoe toekomstbestendig is uw samenwerkingsverband?'
Wilt u weten hoe innovatiekracht, van zowel leden als het collectief, future proof communities mogelijk maakt?
Met Ivan Pouwels, dé expert op het gebied van verenigingsinnovatie, die zijn visie deelt op de toekomst van samenwerkingsverbanden. Wat zijn de dominante trends en welke impact hebben ze op samenwerkingsverbanden? Ivan gaat hierover in gesprek met mensen uit de praktijk van branche- en beroepsorganisaties:
- Jessica Conquet (voorzitter Platform voor Informatiebeveiliging – PvIB)
- Inge te Brake (voorzitter Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen – LVV)
- Jitze Vellenga (verenigingsmanager bij MOS)
Over de spreker
Ivan Pouwels, werkt met zijn bedrijf Corporation Next voor opdrachtgevers in de publieke en private sector. Als zelfstandig adviseur werkt Ivan voor samenwerkingsverbanden, zoals branche- en beroepsverenigingen, werkgever- en sectororganisaties. Daarnaast is hij als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Kernthema in zowel zijn onderzoek als adviespraktijk is de relatie tussen samenwerkingsnetwerken en vernieuwing.