Welkom bij MOS

Hét fullservicebureau dat met deskundigheid en meer dan 30 jaar ervaring, bijdraagt aan de continuïteit, ontwikkeling en groei van netwerkorganisaties.

Lees meer over ons
foto header WELKOM.jpg

Management

Een bestuur kan bouwen op zijn verenigingsmanager (VM). Deze adviseert niet alleen bij ingewikkelde vraagstukken, maar denkt ook actief mee over doelen/strategieën en ondersteunt bij bestuursvergaderingen. Ook is de VM verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen een vereniging en dé verbindende schakel tussen verenigingsbestuur en de MOS organisatie.

Lees meer

Verenigingsbureau

Dit is hét kloppende hart van elke netwerkorganisatie. Hier komen alle lijntjes samen en worden ze uitgezet. Het verenigingsbureau verzorgt de ledenservice, de ledenadministratie, garandeert een goede telefonische en online bereikbaarheid en draagt zorgt voor de archivering. Ook onderhoudt zij contacten met leden en ondersteunt zij de verenigingsbestuurders.

Lees meer

Financiën

Elke organisatie is gebaat bij een (financiële) administratie die juist, volledig en geheel op orde is. MOS biedt hiervoor een volledig pakket aan administratieve en financiële diensten. Ons financiële team ontzorgt netwerkorganisaties en hun penningmeesters. Dat geeft rust en zekerheid en creëert tijd en ruimte voor bestuurders om op andere terreinen te opereren.

Lees meer

Communicatie

Netwerkorganisaties kunnen bij onze communicatie-/marketingprofessionals terecht voor advies, (content)strategie, een communicatie-/marketingplan en/of het ontwikkelen van diverse media, middelen en magazines. Ook dragen zij bij aan het profileren en presenteren van uw organisatie of event en het ontwikkelen van passende content hiervoor. 

Lees meer

Community management

De community managers van MOS adviseren en ondersteunen bij het opstarten en inrichten van een community voor  vereniginge en andere netwerkorganisaties. Zo’n community versterkt niet alleen de binding met en tussen leden, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling en waardepropositie van verenigingen.

Lees meer

MOS Events

Het organiseren van een omvangrijk fysiek, online of hybride evenement met impact vraagt specifieke expertise. Het evenementenbureau MOS Events heeft deze expertise in huis en organiseert voor zowel netwerkorganisaties als overige partijen uiteenlopende evenementen. De dienstverlenende professionals denken niet alleen mee, maar geven ook advies en dragen zorg dat het evenement tot in de puntjes wordt georganiseerd. Uiteraad binnen gesteld budget. 

Lees meer

Uitgelicht

 1. 14 juni 2024

  Synergiebijeenkomst 2024: inspiratie en actie in Community Building

  Donderdag 13 juni vond onze jaarlijkse synergiebijeenkomst plaats in Nieuwersluis. We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst waarin we samen met een groot aantal verenigingsbestuurders en netwerkrelaties dieper zijn ingegaan op "De Volgende Stap in Community Building". 

  Lees meer
  B 006.JPG
 2. 30 mei 2024

  Marketing Automation: Van twijfelaar naar fan

  Neem (potentiële) leden mee op reis met behulp van Marketing Automation. Laat onbekenden zich bij jou thuis voelen en bouw aan een langdurige betrokkenheid! Hoe dit werkt en wat MOS hierin kan betekenen lees je in dit artikel.

  Lees meer
  banner bericht marketing automation.png
 3. 27 mei 2024

  Bestuurswerk = ‘voorelkaarkrijgkunde’

  Bestuurswerk voor een vereniging wordt vaak naast een baan of ander (vrijwilligers)werk gedaan. Dit kan best een uitdaging zijn. Bij het besturen van een vereniging gaat het om ‘voorelkaarkrijgkunde'. Lees in het blog van onze vereningsmanager Martina van den Dool wat hier mee bedoeld wordt en wat haar advies is.

  Lees meer
  Visual BLOG Martina MOS - mei 2024.png

MOS Events

U de inhoud, wij de rest! Met die filosofie organiseert het evenementenbureau MOS Events al jaren succesvolle congressen, jaarvergaderingen en netwerkbijeenkomsten voor organisaties in de non-profitsector en de overheid. Fysiek, online of hybride we organiseren ze met evenveel gemak. Door onze ruime kennis en ervaring weten wij precies wat er nodig is om een evenement met succes te organiseren. Onze achtergrond en kracht ligt hierbij in het verenigingswezen. Bent u op zoek naar een evenementenbureau met kennis van zaken? Dan bent u bij MOS Events aan het juiste adres!

Meer weten

Geplande evenementen

 1. Sourcing Nederland Buitendag 2024

 2. NVP presenteert Prof. Erik Scherder

 3. NVAGT Gestalt Congres "De weelde van ongemak"

 4. NOBCO Symposium 2024

Column

Het jaarthema MOS 2024 is Toekomstbestendige Verenigingen. Directeur MOS, Raimond Fifis, schrijft hierover in zijn column

Foto Raimond feb 2024"Een aanbod voor iedereen, is een aanbod voor niemand" (april 2024)

Diversiteit in ledenbestanden is voor branche- en beroepsorganisaties van belang is. Het profiel van leden bepaalt het beleid en aanbod van de vereniging. Hoewel een homogeen ledenbestand voordelen biedt, kan diversiteit waardevol zijn. Advies: speel adequaat in op verschillen voor een sterke vereniging. Immers, een aanbod voor iedereen is al snel een aanbod voor niemand.

Lees verder >>

"Doelen veranderen niet, de weg er naartoe wel" (januari 2024)

Verenigingen hebben hun beste tijd gehad. Het is een opvatting die ik wel vaker hoor. Verenigingen vergrijzen en jongeren zien het nut er niet van om lid te worden. En willen ze wel, dan zijn er maar weinigen geïnteresseerd om zich actief voor de vereniging in te zetten of überhaupt aan activiteiten deel te nemen. Logisch dus om te denken dat de vereniging ten dode is opgeschreven. Toch ben ik het daar totaal niet mee eens. Waarom niet?

Lees verder >>


 

Wat onze klanten vinden van MOS

Wat zouden wij als bestuur van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen zijn zonder MOS? Voor ons als bestuur zijn zij een enorme steun in de rug, om onze vereniging te laten bloeien en alles vlekkeloos te laten verlopen.
De kracht van MOS ervaren zowel wij als bestuur, als ook onze leden, dagelijks. Met MOS alle kans om van je vereniging een professionele organisatie te maken.

Inge te Brake Voorzitter LVV
201120 foto Inge te Brake.jpg.webp

Als bestuurder heb ik met MOS altijd de garantie dat het verenigingsbureau op orde is en zowel wij als bestuurders, maar ook onze leden een plek hebben waar ze met hun vragen terecht kunnen. MOS zorgt voor een stevig fundament van onze vereniging.

Wouter Bronsgeest Voorzitter KNVI
Wouter-Bronsgeest-1.jpeg

Srvision maakt inmiddels al zo’n 10 jaar gebruik van het evenementenbureau MOS Events. Zij ondersteunen ons bij de organisatie van ons evenement, en doen dit naar alle tevredenheid. Ze maken niet alleen afspraken met de locatie, maar dragen ook zorg voor alle andere bijkomende zaken waaronder het programma, deelname-registratie en het afwikkelen van financiële zaken. Door een consequent en goede uitvoering, worden wij als congresorganisatie (vrijwilligers) op professionele wijze ontzorgd. Dat heeft geresulteerd in een langdurige en warme relatie tussen MOS Event en de Srvision-organisatie.

Philippe Lardinois Voorzitter srvision (congres)
foto Philippe Lardinois srvsion congres.jpg

Neem direct contact op

Ga naar contact