Nieuws overzicht

 1. 16 mei 2024

  De volgende stap in Community Building

  Op donderdag 13 juni 2024 organiseren wij voor onze klanten en relaties de Synergiebijeenkomst. Een jaarlijks terugkerende bijeenkomst om te inspireren, kennis te delen en elkaar te ontmoeten. 

  Lees meer
  banner bericht community.png
 2. 6 mei 2024

  Werken bij MOS = Ontwikkeling én Werkgeluk

  Bij MOS organiseren we twee keer per jaar een kwaliteitsbijeenkomst voor onze medewerkers. Dit om kennis te delen en elkaar te informeren, maar ook om ontwikkeling, onderlinge verbinding en werkplezier te versterken.

  Lees meer
  Kwaliteitsbijeenkomst april 2024
 3. 23 april 2024

  Wanneer geef je het bureauwerk uit handen?

  Benieuwd naar het omslagpunt waarop het voor verenigingen logisch wordt om het bureauwerk niet meer met vrijwilligers te doen? Ontdek in het laatste blog van Martina van den Dool hoe dit besluit afhangt van factoren als ledenaantal en de beschikbare tijd van bestuursleden!

  Lees meer
  Visual BLOG Martina MOS - april 2024.png
 4. 4 april 2024

  MOS; zekerheid van professionele financiële ondersteuning!

  Het team financiën van MOS staat iedere dag weer paraat om verenigingen te ondersteunen. Dit levert gemak en zekerheid op. Dit is nog niet alles. Lees dit artikel en ontdek de voordelen van uitbesteding van jouw financiële administratie aan MOS. 

  Lees meer
  Team Financien 3.jpg
 5. 28 maart 2024

  Uitbreiding samenwerking Overhoff Telecom & ICT

  Naast de mobiele telefonie gaat Overhoff Telecom & ICT ook de vaste telefonie en IT-dienstverlening voor MOS verzorgen. 

  Lees meer
  Ondertekening contract Overhoff - maart 2024
 6. 26 maart 2024

  De kunst van het voorzitterschap

  Als verenigingsmanager is een goede samenwerking met de voorzitter essentieel. Net als leiderschap en het houden van regie. In haar blog ‘de kunst van het voorzitterschap’ benadrukt Martina van den Dool het belang van leiderschap in het managen van de vereniging, terwijl het vermijden van een te groot ego en het regelmatig evalueren van het leiderschapstype de basis vormen voor een gezonde verenigingsdemocratie.

  Lees meer
  Visual BLOG Martina MOS - maart 2024.png
 7. 14 maart 2024

  Dé kracht van een Virtual Office

  Streef naar een toekomstbestendige vereniging en maak kennis met onze add-on: Virtual Office. Met deze tool werk je digitaal, probleemloos en veilig samen met teamleden binnen en buiten jouw vereniging. Desktop, laptop en mobiele apparaten, het kan allemaal ongeacht het besturingssysteem. Virtual Office (gebouwd op Microsoft SharePoint) is dé tool voor informatie-uitwisseling en het creëren van een betere en efficiëntere samenwerking.

  Lees meer
  Afbeelding Virtual Office website.png
 8. 11 maart 2024

  Hét belang van een community voor jouw vereniging

  Je hebt het vast al eens voorbij zien komen, de termen: community’s, community management, community managers etc. Mooie termen, maar wat is een community eigenlijk en wat levert het jouw vereniging op? In dit artikel de antwoorden, en niet onbelangrijk de randvoorwaarden, voor je op een rij.

  Lees meer
  Foto Community 2024.png
 9. 29 februari 2024

  Kennisevent brengt inzichten

  Vrijdag 1 maart vond in Utrecht ons kennisevent 'Bouwstenen voor verenigingssucces' plaats. Fundament voor dit event is het gezamelijke onderzoek van MOS en Procurios naar de relatie tussen verenigingssucces en digitale volwassenheid. Wij kijken terug op een geslaagde ochtend en danken alle betrokkenen voor hun aanwezigheid en constructieve bijdrage. 

  Lees meer
  Kennisevent 1 maartUtrecht
 10. 28 februari 2024

  Blog: Noodzakelijke formaliteiten

  De startfase van je nieuwe rol als bestuurslid is gezien allerlei formaliteiten niet echt het leukste deel. De digitalisering maakt het echter wel wat makkelijker. Verenigingsmanager Martina van deze Dool schrijft erover in haar blog.

  Lees meer
  Visual BLOG Martina MOS - feb 2024.png
 11. 20 februari 2024

  De sterke kant van magazines

  Veel verenigingen geven een eigen magazine uit. Het is dan ook een prachtig en sterk middel met vele voordelen. Wij geven je 10 redenen waarom het uitbrengen van een magazine een goed idee is. Laat je inspireren en lees snel verder. 

  Lees meer
  AU2I2363.jpg
 12. 5 februari 2024

  Al aangemeld voor ons Kennisevent?

  Heb jij de uitnodiging voor ons Kennisevent "Bouwstenen voor verenigingssucces" al voorbij zien komen? Je bent van harte welkom op vrijdagochtend 1 maart 2024 in Utrecht. We nemen je deze ochtend mee in de kenmerken die horen bij verenigingssucces en de rol die digitale volwassenheid hierbij speelt. Deelname is gratis.

  Lees meer
  Afbeelding Mailing reminder Kennisevent 1 feb 2024.png
 13. 30 januari 2024

  Het IT-landschap als fundament onder beroeps-/brancheverenigingen!

  In het labyrint van IT- en applicatietools ervaren veel beroeps-/brancheverenigingen uitdagingen. Van verspreide ledeninformatie tot omslachtige processen en risico's met gevoelige data. Het ontbreekt hierbij vaak aan een visie op IT en digitalisatie, terwijl dit van strategisch belang is. Bij MOS streven wij ernaar de drijvende kracht te zijn achter toekomstbestendig verenigen, ook als het gaat om een duidelijke visie op IT en digitalisatie.  

  Lees meer
  Afbeelding Post website IT landschap.jpg
 14. 26 januari 2024

  Blog: Omgangsvormen voor verenigingen

  Beleefdheid, vriendelijkheid en respect opent alle deuren en je krijgt meer gedaan als je anderen netjes bejegent. Toch is de werkelijkheid hardnekkiger. Verenigingsmanager Martina van deze Dool schrijft erover in haar blog.

  Lees meer
  BLOG 1 Martina MOS - 26 januari 2024.png
 15. 22 januari 2024

  Welkom NCC

  Wij mogen de Nederlandse Caravan Club (NCC) als nieuwe klant verwelkomen bij MOS er daar zijn we blij mee. Donderdag 18 januari 2024 vergaderde het NCC-bestuur voor het eerst bij ons op kantoor in Nijkerk, een mooie gelegenheid om de samenwerking te vieren.

  Lees meer
  Onthullen naambordje NCC.jpg
 16. 15 januari 2024

  Kennisevent 'Bouwstenen voor verenigingssucces'

  Wil jij meer weten over de kenmerken van succecvolle verenigingen en de rol die digitale volwassenheid hierbij speelt? Kom op vrijdag 1 maart 2024 naar Utrecht voor het Kennisevent 'Bouwstenen voor verenigingssucces' dat wij in samenwerking met Procurios organiseren.

  Lees meer
  Locatie De Vereeniging Utrecht.jpg
 17. 2 januari 2024

  De beste wensen!

  We wensen jullie alle goeds, gezondheid en voorspoed voor 2024. Als MOS kijken we vol enthousiasme en vertrouwen naar dit nieuwe jaar waarin we het thema ‘Toekomstbestendig Verenigen’ omarmen. 

  Lees meer
  2024.png
 18. 14 november 2023

  Organiseer events met impact!

  Sinds kort beschikt MOS Events over twee Certified Event Designers. Dit programma van het event design collective, biedt onze eventsmanagers de benodigde kennis, vaardigheden en tools om onze verenigingen en andere (netwerk)organisaties te helpen hun evenementen te laten aansluiten op de wensen en behoeften van hun stakeholders. Zo organiseer je events met impact.

  Lees meer
  CED MOS Events website - nov 2023.png
 19. 29 september 2023

  Bewaken bestuurstermijnen

  Bestuurstermijnen kun je beter niet overschrijden als de statuten dat niet toelaten. Een leerpunt voor onze verenigingsmanager Martina van den Dool. Lees er meer over in haar blog.

  Lees meer
  foto documenten.png
 20. 15 juni 2023

  Terug naar het oude verbinden

  Op donderdag 8 juni jl. vond onze jaarlijkse Synergiebijeenkomst plaats bij Fier Bussum. Een bijeenkomst voor onze klanten om te inspireren, elkaar te ontmoeten en informeel te netwerken. Spreker dit jaar was Kisten Wagenaar. Met haar presentatie ‘zonder verbinding geen ontwikkeling’ ging zij in op het belang van community building. 

  Lees meer
  Sfeerimpressie Synergiebijeenkomst MOS 2023.png

Neem direct contact op

Ga naar contact