Nieuws overzicht

 1. 14 november 2023

  Organiseer events met impact!

  Sinds kort beschikt MOS Events over twee Certified Event Designers. Dit programma van het event design collective, biedt onze eventsmanagers de benodigde kennis, vaardigheden en tools om onze verenigingen en andere (netwerk)organisaties te helpen hun evenementen te laten aansluiten op de wensen en behoeften van hun stakeholders. Zo organiseer je events met impact.

  Lees meer
  CED MOS Events website - nov 2023.png
 2. 29 september 2023

  Bewaken bestuurstermijnen

  Bestuurstermijnen kun je beter niet overschrijden als de statuten dat niet toelaten. Een leerpunt voor onze verenigingsmanager Martina van den Dool. Lees er meer over in haar blog.

  Lees meer
  foto documenten.png
 3. 15 juni 2023

  Terug naar het oude verbinden

  Op donderdag 8 juni jl. vond de Synergiebijeenkomst van MOS plaats bij Fier Bussum. Een bijeenkomst voor onze bestuurders om elkaar te ontmoetenen en informeel te netwerken. Spreker dit jaar was Kisten Wagenaar. Hierbij de terugkoppeling van deze bijeenkomst

  Lees meer
  Sfeerimpressie Synergiebijeenkomst MOS 2023.png
 4. 18 april 2023

  Inspiratie nodig?

  In het jaar dat MOS 30 jaar bestond (2021) spraken verschillende experts en bestuurders in diverse talkshows over actuele thema's die verenigingen raken. Omdat veel thema's vandaag de dag nog actueel zijn brengen we ze nog een keer onder de aandacht. 

  Lees meer
  detail studio.jpg
 5. 16 februari 2023

  Ben ik aansprakelijk?!

  Bij MOS merken we dat veelal nieuwe bestuurders zich de vraag stellen: ben ik aansprakelijk? Verenigingsmanager Martina van den Dool geeft een toelichting

  Lees meer
  foto aansprakelijkheid.png
 6. 21 januari 2023

  Bedankt & tot ziens!

  Na ruim 31 jaar is onze directeur Edith Terschegget teruggetreden uit de directie van MOS. Dit hebben wij natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Op donderdag 19 januari 2023 hebben wij haar tijdens een receptie, samen met 100 genodigden, uitgezwaaid en een toost uitgebracht op haar toekomst.

  Lees meer
  Ontvangst Edith.JPG
 7. 10 januari 2023

  Wij zijn verhuisd!

  Vanaf maandag 9 januari 2023 bent u welkom op onze nieuwe locatie ‘Het Forum’ in Nijkerk. De kofie/thee staat klaar en wij helpen u graag verder!

  Lees meer
  wij zijn verhuisd.png
 8. 28 december 2022

  De gloednieuwe SEC! is uit!

  Verandering & Vernieuwing; het thema van het gloednieuwe SEC! magazine van MOS. Een dankwoord aan iedereen die aan dit magazines heeft meegewerkt. Wij wensen u voor nu en komend jaar positieve veranderingen toe. Behoud het goede en laten we samen vernieuwen om het (nog) beter te maken. Veel inspiratie en leesplezier gewenst!

  Lees meer
  Voorkant SEC liggend.jpg
 9. 27 december 2022

  Het is bijna zover...

  De verhuizing naar onze nieuwe locatie in Nijkerk is bijna een feit. Tussen 27 december 2022 en 8 januari 2023 worden alle spullen overgebracht. Vanaf maandag 9 januari 2023 verwelkomen wij u graag in ‘Het Forum’. 

  Lees meer
  Verhuizing en feestdagen MOS.png
 10. 13 december 2022

  Beëindiging MOS studio Nijkerk

  Door de verhuizing van MOS bv kunt u vanaf media december 2022 geen gebruik meer maken van de MOS studio in Nijkerk. Het nieuwe pand biedt geen goede mogelijkheid om een studio in te richten. Samen met Skillstown is besloten de studio ‘midden Nederland’ op een andere locatie te vestigen.

  Lees meer
  foto beëindigen studio Nijkerk.png
 11. 1 december 2022

  ALV-online verlengd tot feb. 2023

  Door de verlenging van de tijdelijke wet Covid-19 Justitie en Veiligheid blijven de verplichte jaarvergaderingen voorlopig ook via livestream, video of audio rechtsgeldig. De spoedwet blijft van kracht tot 1 februari 2023. 

  Lees meer
  MOS_ALV Online (600 x 600 px).png
 12. 12 oktober 2022

  Wij gaan verhuizen

  Om maar meteen met de deur in huis te vallen; MOS gaat verhuizen. Aanleiding is dat door het hybride werken wij ruimte over hebben. De oplossing voor de leegstand is het vinden van een nieuwe, beter bij MOS passende locatie en dat is gelukt. Begin volgend jaar verhuizen we naar een ander pand in Nijkerk, niet ver van ons huidige pand. 

  Lees meer
  Foto nieuwe pand MOS.png
 13. 30 september 2022

  ALV online verlengd

  Het blijft voor verenigingen tot in ieder geval 1 december 2022 mogelijk om de Algemene Ledenvergadering (ALV) digitaal te organiseren. De Eerste en Tweede Kamer hebben wederom ingestemd met verlenging van tijdelijke wetgeving die dit mogelijk maakt. Lees de officiële publicatie van het besluit.

  Lees meer
  Studio beeld.jpg
 14. 1 september 2022

  Welkom op onze nieuwe website

  Met trots presenteert MOS zijn nieuwe website. Wij denken u via deze site een goed beeld te geven van onze organsiatie en de diensten die we leveren. Nieuwsgierig? Neem gerust een kijkje!

  Lees meer
  lancering website 2
 15. 30 augustus 2022

  Wijziging ALV online 1 okt. 2022

  Vanaf 1 oktober 2022 is het – mits in de statuten vastgelegd – niet meer mogelijk de officiële bestuursvergaderingen digitaal te organiseren middels ALV online. Dit komt door een besluit van de overheid de tijdelijke spoedwet i.v.m. COVID-19 te beëindigen. 

  Lees meer
  arjan studio.jpg
 16. 1 augustus 2022

  Nieuwe Verenigingsmanager MOS

  Wij verwelkomen Martina van den Dool als nieuwe Verenigingsmanager voor de verenigingen: Impuls & Woortblind, het Platform voor InformatieBeveiligers (PvIB) en de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv).

  Lees meer
  Martina van den Dool
 17. 3 juni 2022

  Sfeervolle Synergiebijeenkomst 2022

  Op donderdag 2 juni jl. vond de jaarlijkse MOS Synergiebijeenkomst plaats in Kas Meeting-Eventlocatie in Woerden. Een bijeenkomst georganiseerd voor bestuurders van 'onze' verenigingen met als doel: ontmoeten, inspireren en informeel netwerken. 

  Lees meer
  Synergiebijeenkomst MOS 2022
 18. 22 maart 2022

  Verenigingsmanager Jannemarie Vergunst over leiderschap binnen een vereniging

  Welke rol speelt leiderschap in uw vereniging? Bent u als bestuur voorbereid op de veranderingen in uw omgeving? En welke rol speelt de (verenigings)manager in dit verhaal? Door Jannemarie Vergunst  Mensen zullen zich altijd…  

  Lees meer
  Jannemarie Vergunst - MOS.jpg
 19. 11 februari 2022

  Verduurzaming pand MOS

  Ons pand in Nijkerk is de afgelopen weken verduurzaamd en daarom in een nieuw jasje gestoken. De gevel is naast verfraaid ook geïsoleerd, waardoor we er de komende jaren weer tegenaan kunnen. Ook dragen we zo ons steentje… 

  Lees meer
  nieuw pand (1).jpg
 20. 22 december 2021

  In volle vaart vooruit!

  Dit jaar was ons jubileumjaar. 30 jaar MOS! Het was door corona niet helemaal het feestjaar dat we voor ogen hadden, maar we hebben er zeker wat van gemaakt. Zo zijn er o.a. vier zeer inspirerende talkshows georganiseerd en opgenomen in…

  Lees meer
  Banner SEC (1).jpg

Neem direct contact op

Ga naar contact