Het IT-landschap als fundament onder beroeps-/brancheverenigingen!

30 januari 2024 door MOS

In het labyrint van IT- en applicatietools ervaren veel beroeps-/brancheverenigingen uitdagingen. Van verspreide ledeninformatie tot omslachtige processen en risico's met gevoelige data. Het ontbreekt hierbij vaak aan een visie op IT en digitalisatie, terwijl dit van strategisch belang is. Bij MOS streven wij ernaar de drijvende kracht te zijn achter toekomstbestendig verenigen, ook als het gaat om een duidelijke visie op IT en digitalisatie.  

Bij een beroeps-/branchevereniging ontstaat het IT- en applicatielandschap vaak organisch. De ledenadministratie in de ene applicatie, de nieuwsbrief vanuit een andere tool, dan nog een CMS-systeem voor de website én laten we vooral de verschillende plekken voor het opslaan van (gevoelige)data niet vergeten. Voeg daaraan toe een boekhoudpakket, een e-mailclient en een mobiele app en VOILA!  Het (onbeheersbare) IT- en applicatielandschap van menig vereniging is in kaart gebracht.

Zo’n IT- en applicatielandschap kan lange tijd goed werken (dat heeft het voor MOS en haar klanten ook jaren gedaan), maar er komt een moment dat al deze verschillende tools en applicaties je gaan tegenwerken. Processen worden omslachtig en als je niet uitkijkt staat (gevoelige)data overal. Om het IT- en applicatielandschap voor onze klanten beheersbaar te houden, zijn wij overgestapt naar het Procurios platform. Naast het basispakket (ledenadministratie, financiën, CMS-systeem en meetings & events), kan het platform worden uitgebreid met allerlei geïntegreerde add-ons, zoals de nieuwsbriefmodule, de online community, de intervisietool en een mobiele app.

De overstap naar het Procurios platform vereenvoudigt onze alledaagse taken en vergroot de betrokkenheid met de leden van onze klanten. Het Procurios platform (bij ons genaamd MOS connect) biedt ons en onze klanten alle features die nodig zijn om te groeien. Hierboven staat het al aangegeven, data van leden staat vaak op verschillende plekken. Dit is onveilig en onhandig: de financiële- en ledenadministratie moeten soepel verlopen en ook bijvoorbeeld je e-mail marketing software moet er geen rondzwervende data op nahouden. Met het Procurios platform kun je alle verenigingstaken uitvoeren en staat alle data op één plek. Het CRM communiceert met alle andere producten waardoor iedereen altijd dezelfde actuele data gebruikt.

Bij veel beroeps-/brancheverenigingen ontbreekt het aan een duidelijke visie op IT en digitalisatie, terwijl wij van mening zijn dat dit voor verenigingen van strategisch belang is. Bij MOS streven wij ernaar de drijvende kracht te zijn achter toekomstbestendig verenigen, ook als het gaat om een duidelijke visie op IT en digitalisatie.  Onze boodschap is helder: stilstand is achteruitgang! Samen met onze klanten veranderen wij de manier van denken en handelen voor een toekomst die zowel duurzaam als bloeiend is. Welke rol speelt IT in de ontwikkeling en toekomst van jouw vereniging en heb jij de zaken goed op orde?

Meer weten? Neem gerust contact met ons op en/of kom naar ons kennisevents "Bouwstenen voor Verenigingssucces" op 1 maart in Utrecht. 

Neem direct contact op

Ga naar contact