Team Financien 3.jpg Team Financien 3.jpg

MOS; zekerheid van professionele financiële ondersteuning!

4 april 2024 door MOS

Het team financiën van MOS staat iedere dag weer paraat om verenigingen te ondersteunen. Dit levert gemak en zekerheid op. Dit is nog niet alles. Lees dit artikel en ontdek de voordelen van uitbesteding van jouw financiële administratie aan MOS. 

Uitbesteding van financiëlle werkzaamheden levert je voordelen op. Zo kunnen bestuurders zich volledig richten op andere taken, terwijl MOS de werkzaamheden op zich neemt. Het biedt niet alleen gemak, maar ook de zekerheid van professionele ondersteuning. Dit is nog niet alles. Lees hieronder de voordelen van uitbesteding van jouw financiële administratie: 

 • Focus op besturen: Het uitbesteden van financiële werkzaamheden zorgt ervoor dat de penningmeester en andere bestuursleden zich kunnen focussen op andere taken, namelijk het besturen en vooruithelpen van hun vereniging.
   
 • Compleet pakket: Je kunt een compleet pakket aan financiële diensten afnemen. Van het innen van contributies tot het opleveren van rapportages, MOS neemt alle financiële zaken uit handen. Zo dragen de financiële professionals onder meer zorg voor het betalen van facturen en vrijwilligers, opleveren van (tussentijdse) rapportages en jaarcijfers, coördineren van de kascontrole en het gevraagd en ongevraagd adviseren van de penningmeester over relevante financiële vraagstukken. 

 • Professionele uitvoering en continuïteit: Alle financiële taken worden uitgevoerd door ten minste twee ervaren professionals van MOS met ruime financiële kennis en ervaring. Dit staat niet alleen garant voor professionele en vakkundige uitvoering, maar zorgt ook voor de waarborging dat het werk tijdig wordt uitgevoerd. 

 • Regelmatige rapportage: Tussentijdse rapportages worden tijdig en volledig opgeleverd, waardoor het bestuur altijd op de hoogte is van de financiële stand van zaken en in staat is hierop te anticiperen.
   
 • Advies en ondersteuning: De financiële professionals bij MOS geven de penningmeester relevant advies, waardoor het bestuur proactief kan handelen.
   
 • Jaarcijfers en kascontrole: MOS ondersteunt de penningmeester bij het opstellen van jaarcijfers en tijdens de kascontrole. Hierdoor kan het financiële proces volledig en tijdig worden afgerond.

 • Rust en zekerheid: Het bestuur kan met een gerust hart de financiële werkzaamheden overlaten aan MOS, met de zekerheid dat alles vakkundig en nauwkeurig wordt afgehandeld door onze professionals.  

Hoe ziet bovengenoemde er in de praktijk uit? 

Mooi die voordelen hierboven, maar wat betekent dit in de praktijk? Hieronder twee voorbeelden om te laten zien wat MOS concreet voor je kan betekenen:  

Opstellen en aanleveren jaarstukken
De financiële professionals van MOS stellen per vereniging de jaarcijfers op en stemmen af met de penningmeester voor bespreking in het bestuur. Eventuele wijzigingen worden via de penningmeester teruggekoppeld. Heeft de vereniging een kascommissie, dan kan MOS de bijbehorende kascontrole faciliteren en coördineren. Er wordt niet alleen door MOS een afspraak ingepland. Ook worden alle jaarstukken tijdig en compleet opgestuurd naar de kascommissie en worden, tijdens de kascontrole, de leden door professionals MOS begeleid. Vragen worden daarbij beantwoord en onduidelijkheden toegelicht.  

Een ander voorbeeld; aangifte voor toeristenbelasting
Het doen van aangifte voor toeristenbelasting is een specifieke taak die wij verrichten voor één van onze klanten. Zij beschikken over meerdere terreinen waar gekampeerd kan worden. Elke gemeente int toeristenbelasting voor elke overnachting. MOS ontzorgt de vereniging door het oppakken van de aangiftes toeristenbelasting door de benodigde data te verzamelen en analyseren. Vervolgens wordt contact gelegd met de instantie die de aangifte ontvangt om de definitieve aangifte te doen. Uiteindelijk draagt MOS zorg voor betaling en worden alle relevante dossierstukken daarna gestructureerd opgeslagen.

Door het overnemen van financiële zaken kunnen penningmeesters en andere bestuurders zich volledig richten op andere taken. Dit geeft rust bij het bestuur en de zekerheid dat financiële zaken vakkundig en betrouwbaar worden uitgevoerd. Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder! 

Welkom bij de toekomst van verenigingen, welkom bij MOS.

Neem direct contact op

Ga naar contact