Sfeervolle Synergiebijeenkomst 2022

3 juni 2022 door MOS

Op donderdag 2 juni jl. vond de jaarlijkse MOS Synergiebijeenkomst plaats in Kas Meeting-Eventlocatie in Woerden. Een bijeenkomst georganiseerd voor bestuurders van 'onze' verenigingen met als doel: ontmoeten, inspireren en informeel netwerken. 

Na een drankje en welkomstwoord van directeur Raimond Fifis was het de beurt aan generatiestrateeg Jorieke Markerink. In de boeiende lezing ‘Generatie…gezwets?’ nam ze de genodigden mee in de verschillen tussen generaties, maar belangrijker nog, hoe je elkaar kunt vinden, verbinden en daardoor beter samenwerken? Ze ging daarbij in op de generatiekloof tussen ouderen en jongeren en hun referentiekaders, want hoe doe je dat dan verbinden?

Het begint volgens haar met het afzetten van je eigen ‘generatiebril’ om vervolgens met nieuwsgierigheid en verwondering iemand van een andere generatie tegemoet te treden. Dit vraagt kwetsbaarheid, oprechtheid en luisteren zonder oordeel. Als je hiertoe bereid bent, kun je samen hele mooie dingen bereiken, ook al heb je een ander referentiekader of een andere kijk op de wereld. Interessante vraag hierbij was in hoeverre we vanuit ons eigen referentiekader echt bereid zijn om dit te doen? Vinden we misschien stiekem toch dat de andere generatie niet solidair is en/of zich maar moet aanpassen? Advies van Jorieke: Probeer het eens! Gewoon oprecht en met interesse op iemand van een andere generatie luisteren. Niet met als doel je gelijk halen of overtuigen maar om te leren en te begrijpen. Dit is echt de eerste, maar vaak wel lastige stap. Probeer daarbij ook de taal van de ander te spreken, zoek uit wat een andere generatie interesseert, waar ze zich bevinden en vraag ze eens om mee te denken. Dit kan leiden tot mooie, vaak innovatieve, resultaten!

Na de lezing was er ruimte om onder het genot van een hapje en drankje bij te praten en te netwerken. Uit handen van directeur Edith Terschegget ontvingen de aanwezigen een bij de locatie passende give-a-away. Na een tijd van alleen online bijeenkomsten was het erg prettig om elkaar weer op deze wijze te ontmoeten. De organisatie kijkt dan ook terug op een fijne en sfeervolle bijeenkomst. Een dankwoord daarbij voor alle aanwezige bestuurders. Fijn dat u er was!

 

Neem direct contact op

Ga naar contact