Sfeervolle en inspirerende Synergiebijeenkomst 2022

Sfeervolle en inspirerende Synergiebijeenkomst 2022

Op donderdag 2 juni jl. vond de jaarlijkse Synergiebijeenkomst van MOS plaats. Een bijeenkomst georganiseerd voor bestuurders van de klanten die wij dagelijkse ondersteunen. Het doel: ontmoeten, inspireren en informeel netwerken. Dit keer vond de bijeenkomst plaats in Kas Meeting-Eventlocatie in Woerden. Een unieke en duurzame locatie, passend bij de filosofie van MOS. Bekijk hier de sfeerinpressie van de Synergiebijeenkomst 2022

Programma
Na een drankje en welkomstwoord van directeur Raimond Fifis was het de beurt aan generatiestrateeg Jorieke Markerink. In de boeiende lezing ‘Generatie…gezwets?’ nam ze de genodigden niet alleen mee in de verschillen tussen generaties, maar misschien wel belangrijker nog, hoe je elkaar kunt vinden, verbinden en daardoor beter kunt samenwerken? Ze ging daarbij in op de generatiekloof tussen ouderen en jongeren en de verschillende referentiekaders, want hoe doe je dat dan verbinden?

Het begint volgens haar met het afzetten van je eigen ‘generatiebril’ om vervolgens met nieuwsgierigheid en verwondering iemand van een andere generatie tegemoet te treden. Dit vraagt kwetsbaarheid, oprechtheid en luisteren zonder oordeel. Als je hiertoe bereid bent, kun je samen hele mooie dingen bereiken, ook al heb je een ander referentiekader of een andere kijk op de wereld. Interessante vraag hierbij was in hoeverre we vanuit ons eigen referentiekader echt bereid zijn om dit te doen? Vinden we misschien stiekem toch dat de andere generatie niet solidair is en/of zich maar moet aanpassen? Advies van Jorieke: Probeer het eens! Gewoon oprecht en met interesse naar iemand van een andere generatie luisteren. Niet met als doel je gelijk halen of overtuigen maar om te leren en te begrijpen. Dit is echt de eerste, maar vaak wel lastige stap. Probeer daarbij ook de taal van de ander te spreken, zoek uit wat een andere generatie interesseert, waar ze zich bevinden en vraag ze eens om mee te denken. Dit kan leiden tot mooie, vaak innovatieve, resultaten!

Na de lezing was er ruimte om onder het genot van een hapje en drankje bij te praten en te netwerken. Na een tijd van alleen online bijeenkomsten was het erg prettig om elkaar weer op deze wijze te ontmoeten. Uit handen van directeur Edith Terschegget ontvingen de aanwezigen bij afscheid een bij de locatie passende attentie, namelijk een zakje met blossombombs om bloemen te zaaien. 

De organisatie kijkt terug op een hele fijne en sfeervolle bijeenkomst. Een dankwoord daarbij voor alle aanwezige bestuurders. Fijn dat u er was!


 


< Terug naar Nieuwsoverzicht
Wij maken gebruik van cookies, gaat u hiermee akkoord? Meer informatie