'Een (intervisie)ruimte kan geborgenheid creëren'

'Een (intervisie)ruimte kan geborgenheid creëren'

Maakt het uit waar je een intervisiebijeenkomst houdt? Wat is het verband tussen zo’n vertrouwelijke bijeenkomst en een ruimte? Volgens interieurarchitect Erik van Groeningen heeft een ruimte onbewust meer invloed op ons welbevinden dan we denken. In dit artikel geeft hij, samen met trainer en spreker Hilde Swets, tips voor de inrichting van een intervisieruimte.

“Het is bewezen dat de behoefte aan controle op de omgeving bijdraagt aan het gevoel van veiligheid en ruimte biedt voor vertrouwen en autonomie. Bij een intervisiebijeenkomst is het daarom belangrijk dat iedere participant de ruimte waarin het gesprek plaatsvindt volledig ‘onder controle’ heeft”, zegt interieurarchitect Erik van Groeningen.”

Interactieve omgeving 
“Zijn deelnemers in staat om zelf het meubilair neer te zetten bijvoorbeeld? Of kan er een bordje ‘niet storen’ op de deur worden gehangen? Als je de ruimte zelf ziet als een beïnvloedbare (inter)actieve omgeving die signalen uitzendt over de bedoeling en het gebruik, dan kan dat een belangrijke rol spelen bij het doel van de bijeenkomst.”

Verlichting 
De ruimte moet geen ‘bedreigingen’ bevatten die de controle negatief kunnen beïnvloeden, weet Erik. “Denk aan verlichting die niet regelbaar is, inkijk van buiten naar binnen of meerdere deuren waardoor mensen onverwachts naar binnen kunnen komen. Het interieur moet voor iedereen herkenbaar zijn en er bij voorkeur uitzien zoals mensen verwachten. Voldoende licht is heel belangrijk bijvoorbeeld.”

 

‘Interieur moet voor iedereen herkenbaar zijn’

 

Promotiemateriaal 
Hij vervolgt: “Wat je beter kunt weglaten uit de ruimte, is volgens mij (te veel) promotiemateriaal van de vereniging of organisatie. Dat zorgt er onder andere voor dat de participanten minder autonoom worden en zich meer gaan gedragen zoals ze denken dat het hoort of van ze verwacht wordt door de vereniging of organisatie. Mensen zijn adaptief en worden snel ‘gekleurd’ door de omgeving.”

Informele sfeer 
Ook is het belangrijk dat deelnemers van een intervisiegroep zich niet opgelaten voelen. “Een informele, gezellige en minder zakelijke omgeving zal daar een positief effect op hebben. Daarnaast zorgt een ruimte met een afwijkend karakter ten opzichte van andere ruimte voor een andere setting. Deelnemers worden als het ware uit hun ‘omgeving’ gehaald. Dat draagt bij aan het doel van de bijeenkomst.”

Comfortzone 
Trainer en spreker Hilde Swets weet ook dat niet elke ruimte zich leent voor intervisie. “Het is de bedoeling om iets in ontwikkeling te brengen. Vaak ervaren mensen dat ze dan de grenzen van hun comfortzone ontmoeten en de grenzen soms ook over moeten om het nieuwe inzicht daadwerkelijk te ervaren. Een fysieke ruimte kan een bepaalde geborgenheid creëren.”

Blokkades 
Volgens Hilde bestaan er twee soorten ruimtes: de fysieke ruimte en de energetische ruimte. Hilde besteedt veel aandacht aan de keuze en inrichting van een fysieke ruimte. “Ik kies meestal een ruimte uit die warm is ingericht, licht van kleur is en als het kan met ramen naar buiten. Hierdoor is de natuur of buitenlucht zichtbaar. Verder heeft de ruimte geen tafels, maar een kring van stoelen, zodat er geen blokkades tussen de deelnemers ontstaat en iedereen zichtbaar is.”

Energetische ruimte 
Met de energetische ruimte doelt Hilde op de ruimte tussen de deelnemers: het energetisch veld. “Dit is de energie die je kunt waarnemen in een ruimte. De sfeer verandert steeds. Als je bijvoorbeeld ergens binnenkomt waar net een ruzie is geweest waar je niet bij was, kan je dat voelen. Je kunt informatie waarnemen in deze energetische ruimte. In de voorbereiding maak ik hier gebruik van wanneer ik de fysieke ruimte inricht en me afstem op deelnemers.”

 

'Niet alleen de fysieke, maar ook de energetische ruimte is van belang'

 

Schakelruimte 
Volgens Hilde voegt iedere deelnemer zijn eigen energie en informatie toe. “Het is dus belangrijk om mensen de tijd en de ruimte te geven om aan te komen, zodat er voldoende schakelruimte is tussen de drukte en de stress van andere werkzaamheden of van het reizen.” Daarom start Hilde een bijeenkomst vaak met een meditatie of fysieke oefening, zodat deelnemers de ruimte en veerkracht in zichzelf kunnen creëren om met de intervisie te kunnen starten. “Soms kies ik ervoor om eerst buiten een rondje met elkaar te wandelen voordat ik aan het werk ga met de intervisiegroep.”

Hoofd, hart en handen 
Intervisie hoeft volgens Hilde ook niet altijd binnen plaats te vinden. “Intervisie is voor mij meer dan met elkaar praten: soms doe je een fysieke oefening of voer je een dialoog. Met het hoofd, hart en handen ben je aan het werk en dat heeft ruimte nodig. De buitenruimte leent zich ook voor dit soort bijeenkomsten. Dit vraagt van begeleiders wel meer om de geborgenheid en de focus te creëren, zodat de energie tussen deelnemers niet wegstroomt.”

Overgang 
Tijdens een intervisiebijeenkomst kan het ook goed zijn om af te wisselen van ruimte of activiteit. “Soms is het nodig om de energie te veranderen wanneer een deelnemer iets heeft ingebracht en de overgang naar een andere deelnemer wordt gemaakt. Om de overgang te maken naar de ander kan je even pauzeren, luchten of een fysieke oefening doen. Hierdoor kan er daadwerkelijk iets afgerond worden en wordt de energie in de ruimte weer neutraal. Een nieuwe deelnemer kan daardoor weer iets inbrengen.”

Intentie 
Verder weet Hilde dat deelnemers veel waarde hechten aan de manier hoe ze welkom worden geheten. “Wanneer er aandacht is geschonken aan de ruimte en aan hun welkom, helpt dat in het openstellen naar elkaar. Je bouwt aan het onderlinge vertrouwen. Toch ervaar ik dat invloedrijkste factor de intentie van deelnemers is. Als een deelnemer echt nieuwsgierig is naar zichzelf, wil onderzoeken, zich wil ontwikkelen en beseft om andere perspectieven te horen, kan intervisie heel succesvol zijn, denk ik. Deze intentie kan je niet forceren.”


Over de geïnterviewden 

Hilde Swets
Functie: trainer, spreker en begeleider bij Ruimtehouders 

 

Erik van Groeningen 
Functie: interieurarchitect BNI


< Terug naar Nieuwsoverzicht
Wij maken gebruik van cookies, gaat u hiermee akkoord? Meer informatie