Samenwerking MOS en Privacy Zeker

Samenwerking MOS en Privacy Zeker

Om verenigingen én hun leden te ondersteunen is MOS bv een samenwerking aangegaan met AVG-specialist Privacy Zeker. Privacy Zeker treedt op als AVG-kennispartner voor MOS en de verenigingen waar MOS voor werkt. Daarnaast krijgen leden van betreffende verenigingen korting op de AVG-dienstverlening en gratis toegang tot Privacy Zeker Start, het AVG-startpakket met onder andere privacy e-learning en een datalekregister.

De nieuwe privacywet (AVG) is bijna een jaar van kracht. Nog steeds voldoen veel organisaties niet aan de wet, terwijl privacybescherming juist hoog op de agenda zou moeten staan. Het internet staat vol met AVG-stappenplannen of checklists. Maar hier ben je als ondernemer niet altijd mee geholpen. Ondanks dat veel ondernemingen nog niet aan de wet voldoen, komt er een uitbreiding op de AVG aan: de zogenaamde e-Privacy Verordening. De gevolgen van de AVG worden ook bij verenigingen meer en meer gevoeld. Vandaar het besluit tot samenwerking tussen MOS en Privacy Zeker.

Over Privacy Zeker
Privacy Zeker biedt tools om te voldoen aan de privacywetgeving én een helpdesk met privacy-experts om te helpen bij vragen. Het online programma van Privacy Zeker helpt ondernemers om op een eenvoudige manier te zien welke AVG-verplichtingen er gelden en de aanbevelingen maken duidelijk hoe hier aan kan worden voldaan. Ook worden de benodigde juridische documenten op maat opgesteld voor de onderneming, denk aan een privacyreglement en cookieverklaring. Bovendien krijgen ondernemers toegang tot hun eigen verwerkingsregister en datalekregister. Na het afronden van de aanbevelingen ontvangen bedrijven het Privacy Zeker certificaat en updates over veranderingen in de wetgeving. Hiermee kunnen bedrijven aan hun klanten, medewerkers en leveranciers aantonen dat ze goed omgaan met persoonsgegevens en dat er continue aandacht is voor privacybescherming. 

Meer informatie over de dienstverlening van Privacy Zeker? Kijk hier.


< Terug naar Nieuwsoverzicht
Wij maken gebruik van cookies, gaat u hiermee akkoord? Meer informatie