Nieuws overzicht

  1. 14 maart 2024

    Dé kracht van een Virtual Office

    Streef naar een toekomstbestendige vereniging en maak kennis met onze add-on: Virtual Office. Met deze tool werk je digitaal, probleemloos en veilig samen met teamleden binnen en buiten jouw vereniging. Desktop, laptop en mobiele apparaten, het kan allemaal ongeacht het besturingssysteem. Virtual Office (gebouwd op Microsoft SharePoint) is dé tool voor informatie-uitwisseling en het creëren van een betere en efficiëntere samenwerking.

    Lees meer
    Afbeelding Virtual Office website.png
  2. 11 maart 2024

    Hét belang van een community voor jouw vereniging

    Je hebt het vast al eens voorbij zien komen, de termen: community’s, community management, community managers etc. Mooie termen, maar wat is een community eigenlijk en wat levert het jouw vereniging op? In dit artikel de antwoorden, en niet onbelangrijk de randvoorwaarden, voor je op een rij.

    Lees meer
    Foto Community 2024.png
  3. 29 februari 2024

    Kennisevent brengt inzichten

    Vrijdag 1 maart vond in Utrecht ons kennisevent 'Bouwstenen voor verenigingssucces' plaats. Fundament voor dit event is het gezamelijke onderzoek van MOS en Procurios naar de relatie tussen verenigingssucces en digitale volwassenheid. Wij kijken terug op een geslaagde ochtend en danken alle betrokkenen voor hun aanwezigheid en constructieve bijdrage. 

    Lees meer
    Kennisevent 1 maartUtrecht
  4. 28 februari 2024

    Blog: Noodzakelijke formaliteiten

    De startfase van je nieuwe rol als bestuurslid is gezien allerlei formaliteiten niet echt het leukste deel. De digitalisering maakt het echter wel wat makkelijker. Verenigingsmanager Martina van deze Dool schrijft erover in haar blog.

    Lees meer
    Visual BLOG Martina MOS  - feb 2024.png
  5. 20 februari 2024

    De sterke kant van magazines

    Veel verenigingen geven een eigen magazine uit. Het is dan ook een prachtig en sterk middel met vele voordelen. Wij geven je 10 redenen waarom het uitbrengen van een magazine een goed idee is. Laat je inspireren en lees snel verder. 

    Lees meer
    AU2I2363.jpg
  6. 5 februari 2024

    Al aangemeld voor ons Kennisevent?

    Heb jij de uitnodiging voor ons Kennisevent "Bouwstenen voor verenigingssucces" al voorbij zien komen? Je bent van harte welkom op vrijdagochtend 1 maart 2024 in Utrecht. We nemen je deze ochtend mee in de kenmerken die horen bij verenigingssucces en de rol die digitale volwassenheid hierbij speelt. Deelname is gratis.

    Lees meer
    Afbeelding Mailing reminder Kennisevent 1 feb 2024.png
  7. 30 januari 2024

    Het IT-landschap als fundament onder beroeps-/brancheverenigingen!

    In het labyrint van IT- en applicatietools ervaren veel beroeps-/brancheverenigingen uitdagingen. Van verspreide ledeninformatie tot omslachtige processen en risico's met gevoelige data. Het ontbreekt hierbij vaak aan een visie op IT en digitalisatie, terwijl dit van strategisch belang is. Bij MOS streven wij ernaar de drijvende kracht te zijn achter toekomstbestendig verenigen, ook als het gaat om een duidelijke visie op IT en digitalisatie.  

    Lees meer
    Afbeelding Post website IT landschap.jpg
  8. 26 januari 2024

    Blog: Omgangsvormen voor verenigingen

    Beleefdheid, vriendelijkheid en respect opent alle deuren en je krijgt meer gedaan als je anderen netjes bejegent. Toch is de werkelijkheid hardnekkiger. Verenigingsmanager Martina van deze Dool schrijft erover in haar blog.

    Lees meer
    BLOG 1 Martina MOS  - 26 januari 2024.png
  9. 22 januari 2024

    Welkom NCC

    Wij mogen de Nederlandse Caravan Club (NCC) als nieuwe klant verwelkomen bij MOS er daar zijn we blij mee. Donderdag 18 januari 2024 vergaderde het NCC-bestuur voor het eerst bij ons op kantoor in Nijkerk, een mooie gelegenheid om de samenwerking te vieren.

    Lees meer
    Onthullen naambordje NCC.jpg
  10. 15 januari 2024

    Kennisevent 'Bouwstenen voor verenigingssucces'

    Wil jij meer weten over de kenmerken van succecvolle verenigingen en de rol die digitale volwassenheid hierbij speelt? Kom op vrijdag 1 maart 2024 naar Utrecht voor het Kennisevent 'Bouwstenen voor verenigingssucces' dat wij in samenwerking met Procurios organiseren.

    Lees meer
    Locatie De Vereeniging Utrecht.jpg
  11. 2 januari 2024

    De beste wensen!

    We wensen jullie alle goeds, gezondheid en voorspoed voor 2024. Als MOS kijken we vol enthousiasme en vertrouwen naar dit nieuwe jaar waarin we het thema ‘Toekomstbestendig Verenigen’ omarmen. 

    Lees meer
    2024.png
  12. 14 november 2023

    Organiseer events met impact!

    Sinds kort beschikt MOS Events over twee Certified Event Designers. Dit programma van het event design collective, biedt onze eventsmanagers de benodigde kennis, vaardigheden en tools om onze verenigingen en andere (netwerk)organisaties te helpen hun evenementen te laten aansluiten op de wensen en behoeften van hun stakeholders. Zo organiseer je events met impact.

    Lees meer
    CED MOS Events website - nov 2023.png
  13. 29 september 2023

    Bewaken bestuurstermijnen

    Bestuurstermijnen kun je beter niet overschrijden als de statuten dat niet toelaten. Een leerpunt voor onze verenigingsmanager Martina van den Dool. Lees er meer over in haar blog.

    Lees meer
    foto documenten.png
  14. 15 juni 2023

    Terug naar het oude verbinden

    Op donderdag 8 juni jl. vond de Synergiebijeenkomst van MOS plaats bij Fier Bussum. Een bijeenkomst voor onze bestuurders om elkaar te ontmoetenen en informeel te netwerken. Spreker dit jaar was Kisten Wagenaar. Hierbij de terugkoppeling van deze bijeenkomst

    Lees meer
    Sfeerimpressie Synergiebijeenkomst MOS 2023.png
  15. 18 april 2023

    Inspiratie nodig?

    In het jaar dat MOS 30 jaar bestond (2021) spraken verschillende experts en bestuurders in diverse talkshows over actuele thema's die verenigingen raken. Omdat veel thema's vandaag de dag nog actueel zijn brengen we ze nog een keer onder de aandacht. 

    Lees meer
    detail studio.jpg
  16. 16 februari 2023

    Ben ik aansprakelijk?!

    Bij MOS merken we dat veelal nieuwe bestuurders zich de vraag stellen: ben ik aansprakelijk? Verenigingsmanager Martina van den Dool geeft een toelichting

    Lees meer
    foto aansprakelijkheid.png
  17. 21 januari 2023

    Bedankt & tot ziens!

    Na ruim 31 jaar is onze directeur Edith Terschegget teruggetreden uit de directie van MOS. Dit hebben wij natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Op donderdag 19 januari 2023 hebben wij haar tijdens een receptie, samen met 100 genodigden, uitgezwaaid en een toost uitgebracht op haar toekomst.

    Lees meer
    Ontvangst Edith.JPG
  18. 10 januari 2023

    Wij zijn verhuisd!

    Vanaf maandag 9 januari 2023 bent u welkom op onze nieuwe locatie ‘Het Forum’ in Nijkerk. De kofie/thee staat klaar en wij helpen u graag verder!

    Lees meer
    wij zijn verhuisd.png
  19. 28 december 2022

    De gloednieuwe SEC! is uit!

    Verandering & Vernieuwing; het thema van het gloednieuwe SEC! magazine van MOS. Een dankwoord aan iedereen die aan dit magazines heeft meegewerkt. Wij wensen u voor nu en komend jaar positieve veranderingen toe. Behoud het goede en laten we samen vernieuwen om het (nog) beter te maken. Veel inspiratie en leesplezier gewenst!

    Lees meer
    Voorkant SEC liggend.jpg
  20. 27 december 2022

    Het is bijna zover...

    De verhuizing naar onze nieuwe locatie in Nijkerk is bijna een feit. Tussen 27 december 2022 en 8 januari 2023 worden alle spullen overgebracht. Vanaf maandag 9 januari 2023 verwelkomen wij u graag in ‘Het Forum’. 

    Lees meer
    Verhuizing en feestdagen MOS.png

Neem direct contact op

Ga naar contact