'Toegevoegde waarde' thema SEC! Magazine 2019 zomer

'Toegevoegde waarde' thema SEC! Magazine 2019 zomer

Het nieuwe nummer van SEC! Magazine is weer uit. Het thema is 'Toegevoegde waarde'. 

De toegevoegde waarde van een bedrijf wordt vaak gemeten door het verschil te berekenen tussen de omzet en de inkoopwaarde van een bedrijf. Dan weet je hoeveel waarde je als bedrijf hebt toegevoegd aan een product. Kan je dat op dezelfde manier berekenen bij verenigingen? Dat je bijvoorbeeld de kosten van dit jaar berekent en die vergelijkt met het huidige aantal leden? Dat is een mogelijkheid, maar eigenlijk weet je dan nog niet zoveel. Je weet hoeveel mensen aangesloten zijn bij de vereniging, maar nog niet wat jouw vereniging precies aan hun leven (persoonlijk en beroepsmatig) toevoegt. De waarde van het verenigingsleven is immers niet alleen uit te drukken in cijfers. 

Hoe kom je er dan wel achter wat de toegevoegde waarde van je vereniging is? Door heel eenvoudig het gesprek aan te gaan met je eigen leden en persoonlijk te vragen wat de vereniging hen heeft gebracht én wat de vereniging kan doen om van toegevoegde waarde te blijven in de toekomst. Met die vragen in het achterhoofd zijn we aan de slag gegaan met het nieuwe Sec! Magazine. 

Verder maakt u in dit nummer kennis met één van onze nieuwe klanten: de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv). Voorzitter Frederique van Zomeren vertelt wat de NMv betekent voor haar leden en voor Nederland. 

Ook leest u in dit nummer meer over Passage. Deze christelijk-maatschappelijke vrouwenbeweging staat dit jaar stil bij 2  jubilea: de christelijk-maatschappelijke bestaat 100 jaar en Passage (na de fusie) bestaat 20 jaar. Verschillende leden vertellen wat voor hen de toegevoegde waarde van de vereniging is en wat het hen en de maatschappij heeft gebracht.

Daarnaast vindt u in ‘De toekomst van verenigingen in 360 graden’ de hoofdlijnen uit ons onderzoek onder verenigingen. De uitkomsten van deze enquête bevatten mooie bouwstenen voor een toekomstbeeld, voor u en voor ons om mee aan de slag te gaan.


< Terug naar Nieuwsoverzicht
Wij maken gebruik van cookies, gaat u hiermee akkoord? Meer informatie